VOOR HET GOEDE DOEL

goede-doel-prinses-maxima-centrum-kinderoncologie

Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie

De opbrengst van deze E-rally komt geheel ten goede aan de realisatie van ouder-kind kamers in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind zijn, wat bijdraagt aan de emotionele stabiliteit en ontwikkeling van het kind. Met een nationale Lions actie willen we ervoor zorgen dat de kamers een thuisgevoel bieden voor kind en ouders.

Iedereen kent in zijn omgeving wel een kind met kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in ons land kanker en nog steeds overlijdt 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Sinds medio 2018 worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht behandeld. Hier is alle kennis en ervaring op het gebied van kinderoncologie samengebracht. Zo krijgt elk kind met kanker de beste
behandeling en heeft het een grotere kans om te overleven.

Foto kind

 


Ouder-kind-kamers

Omdat de ouders van de meeste patiëntjes niet in de buurt van het Prinses Máxima Centrum wonen, zijn er zogenaamde ‘ouder-kind-kamers’. Hier kunnen ouders dag en nacht bij hun zieke kind verblijven, wat bijdraagt aan de emotionele stabiliteit en een goede ontwikkeling van het kind. Met een grote nationale actie tot 1 juli 2021 willen we als Lions en LEO’s zorgen dat de 87 ouder-kind-kamers een echt thuisgevoel bieden.
Dit wordt namelijk niet door de zorgverzekeraars betaald.

prinses-maxima-centrum-ouder-kind-kamers